Ölmühle Sollingin neitsytkookosöljy – Ominaisuudet

Ölmühle Sollingin neitsytkookosöljy on koostumukseltaan kiinteää alle 24 asteen lämmössä. Tätä lämpimämmässä öljy muuttuu juoksevaksi. Se tuoksuu ja maistuu miedosti kookokselle. Kookosöljy sisältää pääasiassa keskipitkiä rasvahappoja (Medium Chain Triglycerides, MCT), mikä tekee siitä hyvin vakaan rasvan. Avaamattomana huoneenlämmössä se kestää härskiintymättä pitkiäkin säilytysaikoja, avattunakin useita kuukausia. Kookosöljy on näin turvallinen paistorasva, sillä se kestää myös korkeita paistolämpötiloja härskiintymättä. Lempeän valmistumismenetelmänsä ansiosta neitsytkookosöljyssä oleva luonnollinen E-vitamiini ja antioksidantit säilyvät öljyssä ja nekin tekevät siitä hyvin säilyvän öljyn. Kookosöljy ehkäisee myös kasvirasvoja hapettumasta ja parantaa niiden säilyvyyttä.

Neitsytkookosöljy ei kemiallisen vakautensa ansiosta hapetu elimistössä eikä näin aiheuta vapaiden happiradikaalien muodostumista eikä kuluta elimistön antioksidanttivarastoja. Kookosöljyn rasvahapot suojaavat soluja ja auttavat ehkäisemään sairauksien syntymistä. Ne auttavat myös elimistöä käyttämään hyväkseen välttämättömiä rasvahappoja.  Omega-3 rasvahapot pysyvät paremmin kudoksissa, kun ravinnossa on tyydyttyneitä rasvoja, kuten kookosöljyä.  

Noin puolet kookosöljyn rasvahapoista on lauriinihappoa. Lauriinihappo on keskipitkäketjuinen rasvahappo, jolla on hyödyllisenä lisäominaisuutena se, että se muuntuu elimistössä monolauriiniksi. Monolauriini on bakteereja, viruksia ja alkueläimiä torjuva monoglyseridi. Kookosöljyn sisältämää kapryylihappoa käytetään hiivasienitulehduksien hoidossa. Myös muut keskipitkäketjuiset rasvahapot, joita kookosöljy sisältää, auttavat torjumaan hiivasienten aiheuttamia tulehduksia. 

Neitsytkookosöljyä ei ole kovetettu missään vaiheessa, joten se ei sisällä terveydelle haitallisia transrasvoja.  

Rasvahappokoostumus

 6:0 Kapronihappo 0,8 %
 8:0 Kapryylihappo 10,1 %
10:0 Kapriinihappo 5,9 %
12:0 Lauriinihappo 49,1 %
14:0 Myristiinihappo 19,5 %
16:0 Palmitiinihappo 7,5 %
18:0 Steariinihappo 2,6 %
18:1 Öljyhappo 4,7 %
18:2 Linolihappo 0,7 %

 

 

 

 
Tilaa tuotteita
Tilaa tuotteita
Uusi tuoteluettelomme!

Mielikin tukku Oy | info@kookosravinto.fi | www.kookosravinto.fi | Y-tunnus: 2686260-2 | 045-677 8677