Miksi Ölmühle Sollingin neitsytkookosöljy?

Neitsytkookosöljy Fair for life, saatavana 1 litran lasipurkissa. Suurenna kuva klikkaamalla.
Neitsytkookosöljy Fair for life, saatavana 1 litran lasipurkissa. Suurenna kuva klikkaamalla.

Sertifioitua luomu- ja reilun kaupan tuotantoa

Riippumaton luonnonmukaisen tuotannon valvontakeskus (Imo-DE Öko-Kontrolstelle) on  hyväksynyt Ölmühle Sollingin neitsytkookosöljyn sekä Fair for life -öljyn ekotuotteeksi ja niille on myönnetty eurooppalainen luomumerkki.

Kätevään, uusiokäyttöiseen, litran lasipurkkiin pakatun  Reilun kaupan neitsytkookosöljyn valmistaa yhdessä n. 280 pientä ja keskisuurta luomutilaa, jotka ovat mukana yhteistyöhankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on edistää ja tukea luonnonmukaista viljeljyä (Naturland) sekä taata oikeudenmukainen korvaus viljelijöiden työpanoksesta (Fair for life). Bonusta maksetaan myös siitä, että viljelijät sitoutuvat panostamaan luonnonmukaiseen viljelyyn ja sen kehittämiseen. Hankkeessa mukana olevat perheet saavat myös koulutusta sekä apua erilaisiin sosiaalisiin tarpeisiin.

Lue lisää sertifikaateista (suomeksi)

Fair for life neitsytkookosöljy on vielä enemmän kuin luomu- ja reilun kaupan öljy. Sen tuotannossa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet. Vain pieni osa Sri Lankassa tuotettavista kookospähkinöistä tuotetaan luonnonmukaisesti ja luontoa kunnioittaen. Siksi tämä yhteistyöhanke on merkittävä. Lähivuosina on tarkoituksena ottaa lisää uusia tiloja mukaan projektiin.

Reilun kaupan ehdoin tuotettu neitsytkookosöljyn valmistus on alusta loppuun käsityötä. Öljyn valmistuksessa ei käytetä minkäänlaisia kemiallisia prosesseja. Matalat kuivauslämpötilat ja hellävarainen kylmäpuristusmenetelmä takaavat parhaan lopputuloksen. Tutustu kuvasarjan kautta, minkälaisia vaiheita öljyn valmistukseen kuuluu ja miten eri yhteistyökumppanit antavat oman panoksensa hankkeeseen.

Kookosöljyn tuottaa srilankalainen yhteistyökumppani, jonka kanssa toimittajamme Ölmühle Solling on pitkään tehnyt yhteistyötä korkealaatuisen kookosöljyn tuottamisessa. Nyt yhteistyötä on laajennettu reilun kaupan tuotantoon.
Reilun kaupan toiminnassa keskitytään erityisesti öljymyllyllä työskentelevien tukemiseen ja kouluttamiseen sekä viljelijöiden ja työntekijöiden omiin yhteisöiden hyvinvointiin. Erityistä tukea saavat syrjäytymisvaarassa olevat sosiaaliset ryhmät, kuten kausityöntekijät. Projektin puitteissa tarjotaan koulutusta, terveydenhoitoa sekä ympäristökasvatusta. Tuottaja kouluttaa aktiivisesti Sri Lankassa pätevää työvoimaa ja panostaa reiluun kaupankäyntiin sekä kestävään luonnonmukaiseen viljelyyn.

Tutustu Fair for life -sertifikaattiin tästä.

Neitsytkookosöljy, luomu. Pakkauskoot: 1 litran lasipurkki, 1 litran muovipurkki, 0,5 litran lasipurkki ja 0,25 litran lasipurkki. Suurenna kuvaa klikkaamalla.
Neitsytkookosöljy, luomu. Pakkauskoot: 1 litran lasipurkki, 1 litran muovipurkki, 0,5 litran lasipurkki ja 0,25 litran lasipurkki. Suurenna kuvaa klikkaamalla.

Alkuperä ja valmistusmenetelmä

Myös litran lasi- tai muovipurkkiin sekä puolen litran ja neljänneslitran lasipurkkiin pakattu kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on peräisin Sri Lankasta. Öljy tuotetaan huolellisena käsityönä perheviljelmillä. Jokaisen viljelijän kohdalla toteutetaan perusteellinen valmennus ja tilojen tarkastus. Jokaisen täytyy täyttää tarkat normit raaka-aineiden ja työvälineiden suhteen.

Ölmühle Sollingin neitsytkookosöljy on valmistettu luonnonmukaisesti
kasvatetuista kookospähkinöistä perinteisellä mekaanisella jauhamismenetelmällä. Tämä alhaisessa lämmössä tapahtuva prosessi säilyttää kookospähkinän tyypillisen tuoksun ja aromin. Valmistusmenetelmä takaa sen, että öljyssä olevat tärkeät ravintoaineet ja antioksidantit sekä rasvahapot säilyvät, jolloin öljyä on terveellistä käyttää. Öljyä ei käsitellä kemiallisesti eikä siihen lisätä mitään lisäaineita. Sitä ei ole raffinoitu, hajustettu, valkaistu eikä kovetettu. Lue lisää…


 

 
Tilaa tuotteita
Tilaa tuotteita
Uusi tuoteluettelomme!

Mielikin tukku Oy | info@kookosravinto.fi | www.kookosravinto.fi | Y-tunnus: 2686260-2 | 045-677 8677